Saint-Hubeer
Bier als rode draad.
Alles heeft dit trio voorbestemd om samen te komen rond bier. Olivier begon in 2016 zythologiecursussen te volgen, terwijl Maxime en Jean-Yves sinds 2018 zelfstandig brouwen. De link tussen de drie jongens? Maxime. Hij is een jeugdvriend van Jean-Yves en ze zijn echte Borquins. Hij is ook een collega van Olivier, ook uit de Ardennen maar uit Bastenaken. Meer was er niet nodig om samen te beginnen brouwen...
Om hun vaardigheden te perfectioneren, schreven ze zich in 2020 in voor de opleiding microbrouwen aan het Ifapme, waar ze 2 jaar later afstudeerden. Tegelijkertijd verfijnden ze hun recepten in het tuinhuisje van Maxime op een opstelling die brouwsels van 60-70l mogelijk maakt.
Vandaag kunnen we hun Tripel Borquine (Alc. 8,7% Vol) proeven. Een bier dat het karakter weerspiegelt van de mensen die hier wonen: sterk, complex en warm. Het zal je verrukken met zijn goed gemoute smaken, versterkt door fruitige en licht kruidige toetsen.
Dit trio brouwers heeft nog andere recepten in de pijplijn, die we in de komende maanden zullen zien. Ze hebben ook andere projecten op stapel staan, zoals een brouwerij in de regio Saint-Hubert. Zaken volgen...
- https://www.facebook.com/brasseriezec
- info@brasserie-zec.com
Verkooppunten in het Forêt de Saint-Hubert :
- Toeristische dienst van Saint-Hubert
- Chez Del in Villance
- Maison Simar in Saint-Hubert
- Jardinerie Gilles Nicolas in Saint-Hubert