Hertenfilet van de slagerij Lefèbvre
Description
De Hertenfilet is een recept van de Beenhouwerij Lefèbvre
+32(0)84 388 359 - info@boucherielefebvre.com
Cost
Category
Voorgerecht
Season
Winter
Difficulty
Recipe
- 800 g hertenfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel boter, zout, peper, fleur de sel.
Voor de saus:
- 3 eetlepels cognac of Brandy
- 3 eetlepels Grand Marnier
- 2 eetlepels cider- of appelazijn
- 250 ml wildfond, zout en peper
Voorverwarm de oven op 220°C
Kruid het vlees
Verhit de olie in een gietijzeren pan of een pan met zware bodem en braad de filet snel aan beide kanten.
Voeg de boter toe en besprenkel het vlees
Zodra de filet bruin is, leg hem in een ovenvaste schaal en bak hem 5 tot 7 minuten.
Verwijder het overtollige vet uit de pan en zet hem terug op het vuur. Deglaceer met de cognac, grand marnier en azijn, meng goed en laat tot de helft inkoken.
Roer de bouillon erdoor en laat sudderen tot het verkrijen van een lichte saus.
Breng op smaak
Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer ze op de saus met fleur de sel