Cake met safaan van Safranloy

Description

De safraancake is een recept voorgesteld door Safranloy

+32(0)475 70 81 04 - safranloy@gmail.com

Cost

Category

Dessert

Season

Lente

Difficulty

Recipe

Ingredients (6 people)

  • 200g. meel
  • 200g. suiker
  • 3 eieren
  • 125g. boter
  • 8 saffraanpitten die minstens 4 uur in een beetje warme melk zijn geweekt
  • 1 snuifje zout

Preparation

Verwarm de oven voor op 180°c.


Smelt de boter.

Klop in een mengkom (of de kom van een keukenrobot) de eieren met de suiker tot u een wit, luchtig mengsel hebt.

Zeef de bloem boven dit mengsel, voeg 1 snuifje zout en de saffraaninfusie toe.

Goed mengen.

Voeg de gesmolten boter toe en meng opnieuw.

Giet het deeg in een cakevorm en bak gedurende 20-30 minuten.

Controleer met de punt van een mes of de cake volledig droog is.

Zet de cake op een rooster en laat op zijn kant afkoelen.

Suggestions

Chords