Cake met safaan van Safranloy
Description
De safraancake is een recept voorgesteld door Safranloy
+32(0)475 70 81 04 - safranloy@gmail.com
Cost
Category
Dessert
Season
Lente
Difficulty
Recipe
- 200g. meel
- 200g. suiker
- 3 eieren
- 125g. boter
- 8 saffraanpitten die minstens 4 uur in een beetje warme melk zijn geweekt
- 1 snuifje zout
Verwarm de oven voor op 180°c.
Smelt de boter.
Klop in een mengkom (of de kom van een keukenrobot) de eieren met de suiker tot u een wit, luchtig mengsel hebt.
Zeef de bloem boven dit mengsel, voeg 1 snuifje zout en de saffraaninfusie toe.
Goed mengen.
Voeg de gesmolten boter toe en meng opnieuw.
Giet het deeg in een cakevorm en bak gedurende 20-30 minuten.
Controleer met de punt van een mes of de cake volledig droog is.
Zet de cake op een rooster en laat op zijn kant afkoelen.