Cake met safaan van Safranloy

Description

De safraancake is een recept voorgesteld door Safranloy

+32(0)475 70 81 04 - safranloy@gmail.com

Cost

Category

Dessert

Season

Lente

Difficulty

Recipe

Ingredients (6 people)

  • 200g. meel
  • 200g. suiker
  • 3 eieren
  • 125g. boter
  • 8 saffraanpitten die minstens 4 uur in een beetje warme melk zijn geweekt
  • 1 snuifje zout

Preparation

Verwarm de oven voor op 180°c.


Smelt de boter.

Klop in een mengkom (of de kom van een keukenrobot) de eieren met de suiker tot u een wit, luchtig mengsel hebt.

Zeef de bloem boven dit mengsel, voeg 1 snuifje zout en de saffraaninfusie toe.

Goed mengen.

Voeg de gesmolten boter toe en meng opnieuw.

Giet het deeg in een cakevorm en bak gedurende 20-30 minuten.

Controleer met de punt van een mes of de cake volledig droog is.

Zet de cake op een rooster en laat op zijn kant afkoelen.

Suggestions

Chords

Spring naar de inhoud