Varkenswangen van de Beenhouwerij Ismaël Martin
Description
De varkenswangen is een recept van de Beenhouwerij ismaël Martin.
+32(0)61 28 78 70 - martinisma@hotmail.com
Cost
Category
Hoofdgerecht
Season
Winter
Difficulty
Recipe
- 1 kg varkenswangen (Gelabelliseerd varken "porc fermier" cooperatief PGA)
- 2 X 75 cl "la Chienne" bier van de « Brasserie de la Spèche » in Ochamps.
- Kruidenbuiltje
- 1 wortel
- Boer
- Culinaire room
Bruin in een steelpan de varkenswangen in hazelnootboter.
Bedekken nadien ruim met bier.
Voeg de gepelde en grof gesneden wortel alsook het kruidenbuiltje toe
Laat ongeveer een goed uur onafgedekt sudderen.
Wanneer de wangen gemakkelijk loskomen, haalt u ze uit de pan samen met het kruidenbuiltje en de wortelen om de saus af te maken.
Voeg een scheutje culinaire room, zout en peper toe.
Schik 2 varkenswangen en sprenkel de saus erover.
Serveer de varkenswangen met kroketten of gratin dauphinois en seizoensgroenten.